Espaisideral.org: Netarkia | Cosmologia | Galeria

Últimes comunicacions

Transalien 12. This is the end? Celebració fi de cicle i presentació Nautarkia

19/11/2012 17:55:01 -


Aliens i terrícoles!!

Ens plau convidar-vos a la jornada de celebració del final de cicle de
l'alientransition 2012.

Ja que aquest any l'activitat oberta de nautarkia ha estat escassa a causa
de la "transició" cap a una nova fase del projecte, hem decidit fer la
celebració fora de Nautarkia i fer-la a la ciutat per tal de moure la
comarca una vegada cap a Barcelona i també oferir la possibilitat a
aquelles que heu participat a la nau i teniu el camp base a prop de la
metròpoli a assistir-hi.

Les activitats festives començaran a les 21h i és a la fantàstica Reina de
Africa (c/Bolivar 10, <M> Vallcarca i Lesseps). Des d'aquí un fort
agraïment.

Hi haurà xerrades, projeccions, jocs, actuacions, etc.

Jornades Bosquerols i Olímpic Llenya 2012!!

05/11/2012 22:41:44 -

Nautarkia fa una excepció en aquest any de feina interna i tornem a organitzar de nou les jornades al voltant del coneixement i l'autosuficiència al bosc i el seu aprofitament.

Una setmana de tallers i un cap de setmana lúdic de competició llenyataire.

 

Quan? del 12 al 18 de novembre.

Cost: Tota la setmana 50e (tot inclòs), 10e per dia. (*possibilitat de trobar altres intercanvis)

Objectius: Compartir coneixement entre expertes i aficionades al voltant del bosc i els seus recursos. Colaborar en la suficiència del projecte generant llenya a partir de l'activitat / competició olímpic llenya. Que les participants també obtinguin coneixements i recursos per endur-se. El programa i la organització està oberta a la col.laboració de les assistents.

 

PROGRAMA:

Dilluns: Maquinària. Taller bàsic de motoserres, manteniment i reparació. (porteu les vostres màquines espatllades i provarem d'arreglar-les)

Dimarts: Bosquerols tradicional. Fabricació d'una carbonera, tala amb destral, eines antigues, animals de tracció, tècniques de supervivència, taller de ratafia, construcció de refugis.

Dimecres: Vaga general: Activisme als arbres!

Dijous: Trepa. Pràctiques de tala, novell i avançat. Tala i motosserra.

Divendres: Més pràctiques de tala, abatiment d'un exemplar gran. Construcció d'un Totem.

Dissabte: Olimpiades llenyataires I: Jocs/competició per equips. Podeu venir amb l'equip muntat o incorporar-vos als que s'ajuntin in situ (un dels membres com a mínim ha de tenir experiència de tala al bosc). Festa llenyataire (porteu la camisa de quadres!)

Diumenge: Olimpiades llenyataires II: proves 'tontunes'. Llançament de mojón seco, troncos rodantes... per a tots els públics.


Inscripció: Si voleu assistir poseu-vos en contacte amb Nautarkia, complimentant les seguents preguntes: quan vindries? tens material especialitzat propi? Coneixements relacionats amb el bosc? Medi de transport per arribar. Participes a les olimpiades? heu format equip?7

 

Important: Avisa'ns quan abans per tal de preveure l'afluència de gent. Si tens material útil, sobretot de protecció, o bé de trepa o de bosquerol, porta'l per a gaudir del màxim d'equipament segur.

Nautarkia 2012 en stand-by cap a la transició

11/07/2012 21:03:22 -

Nautarkia ha donat per finalitzada la seva etapa betatest després d'un any de construcció i de 2 torns anuals de l'espilendari. Aquest any restem preparant nous horitzons i també noves evolucions d'aquests experiments col.lectius, per això no estem acollint activitats col.lectives i ens mantenim inactives des d'un punt de vista extern. Restem connectades al món virtual i obertes a contactes terrícoles, per compartir les experiències i coneixements passats, presents i futurs.

Salutacions galàctiques i fins aviat!

RESUM ALIENACTION 2011

25/01/2012 20:09:12 -

La missió anual de nautarkia per al 2011, la Alien Acció ha finalitzat.

Ha estat el 2n cicle de joc espilendari. I el 4t del projecte nautarkia.

 

La valoració general per part dels participant és positiva. S'han assolit els objectius bàsics amb èxit i s'han estat desenvolupant tota una sèrie d'activitats i projectes que ens han permès incorporar nous elements en el projecte. S'ha agafat experiència i s'ha profunditzat en la organització. S'ha avaluat la convivència i s'han extret conclusions sobre el procés del projecte.

 

Els objectius bàsics eren generar una activitat interna suficient per què a través de les quotes dels participants cobrir la part anual del deute de construcció de la nau, que són 3.000 euros. Doncs bé tanquem l'any amb uns beneficis de gairebé 1.000 euros, part del retorn del deute, afegint-hi el fet de mantenir un vehicle propi del projecte, l'Alien transit, i de en el 4t trimestre mantenir una mitjana de dues voluntàries. Tot això es pot veure en l'informe econòmic de l'alienacció 2011. Un segon objectiu bàsic és cobrir el compromís amb Pedroses de permanència a canvi d'una sèrie de tasques i condicions. Per bé que s'havien finalitzat els dos anys de prova que s'havien acordat inicialment es va pactar continuar amb la nostra permanència condicionada al fet d'anar realitzant periòdicament les tasques i que fos la propietat qui pautés aquestes. A finals d'any podem dir que s'han registrat unes 700 hores de feina per a la finca, i que Nautarkia creu que ha realitzat una bona feina en relació als condicionants que es van produint. No obstant s'ha percebut un desgast en la relació informal que mantenim amb Pedroses per a la nostra ubicació.

 

L'últim aspecte en relació als nostres objectius bàsics és que Nautarkia sigui un espai d'acció col·lectiva i que permeti diferents usos vitals dins de la pròpia Nau. En aquest sentit, a nivell quotidià la seva utilització ha anat creixent des de inicis d'any on hi havia 3-4 persones fins a final d'any que hi ha hagut fixes 4-8 persones. Pel què fa a les activitats col·lectives cal senyalar que aquest any es va decidir no mantenir el nivell de l'any anterior però tot i així estem contentes d'anar profunditzant en certs estils d'activitat, i veure que anem agafant rodatge en aquestes. Com a co-organitzadors de les activitats, aquest any se n'han produït 3:

 

El cos a Retalls (Maig) al voltant de la provisió d'aliments i remeis silvestres i de la transformació dels aliments.

Els màsters de l'univers (Setembre) els primers campaments de tecnologia aplicada.

Bosquerol's i Olimpic llenya (Octubre) de coneixement i explotació forestal.

 

També hem donat cobertura logística a d'altres activitats com: L'Inti Raimi, el Synaptic lab, la Feedback experience, l'Open roulotte repair.

 

Acabat l'any podríem dir que més d'un centenar de persones han passat aquest any per la nau, per veure-la, conèixer-la, experimentar o conviure-hi.

 

Pel què fa als projectes propis de la Nautarkia, s'han continuat les obres d'ubicació de l'espai, amb alguns annexes construïts (el magatzem posterior, la deixalleria/estació de bus, la llenyera i l'acabament de la cuina exterior). S'han consolidat projectes de força activitat com l'hort, la llenya i la calèndula (s'han incorporat les aus de corral i un camp de blat de moro). S'han iniciat algun que altre projecte, com la producció de la cervesa Alienale.

 

A nivell d'organització cal destacar un parell d'elements que han significat canvis rellevants: la consolidació del sistema de setmanaries (planificació setmanal) i els consells ancians (assemblees mensuals), i l'entrada a la xarxa de voluntariat WWOOFF. Per altra banda cal senyalar que no hem pogut profunditzar en la intranet del projecte, la Netarkia, tant com ens hagués agradat.

 

Com a últim element a senyalar, i força important, és com s'ha viscut l'aspecte emocional i la convivència de les persones. Aquí cal senyalar que tot i les dificultats d'una convivència estreta i continua, juntament amb situacions personals molt diferents, s'ha viscut com a un aspecte primordial al qual s'hi ha anat buscant atenció en diferents vegades durant l'any. No obstant ha estat clau en el procés de marcar les conclusions de l'Alien acció 2011.

 

Aquestes es resumeixen en:

 

  1. Per garantir la continuïtat del projecte i una bona situació respecte als seus membres més actius cal aconseguir créixer en espai per poder augmentar el nombre de persones que convisquin vora la nau, i per poder augmentar l'espai privat d'aquestes.

  2. Constatem que no podem créixer més a Pedroses, per tant, hem de iniciar la cerca d'un nou espai on allotjar-nos.

 

Esperem doncs que el nou any de Nautarkia, l'anomenat ALIEN TRANSITION 2012 ens apropi una mica més a la consecució dels nostres objectius i les nostres necessitats.

 

 

JORNADES BOSQUEROL'S 2011

20/10/2011 13:56:20 -

PROGRAMA DEFINITIU

 

DILLUNS

10:00 Esmorçar
11:00 Introducció. Parts de la motoserra, manteniment. Funcionament del
motor de dos temps.
12:00 Desmontem i montem máquinas. Reparació.
14:00 Dinar
16:00 Introducció us de la motoserra. Téniques de tall i seguretat. EPI.
17:00 Práctiques de tall.
21:00 Sopar


DIMARTS

9:00 Esmorçar
10:00 Fem la carbonera
14:00 Dinar
16:00 Tala amb destral
17:00 Demostració de talla de troncs amb motoserra
21:00 Sopar


DIMECRES

9:00 Esmorçar
10:00 Formació i debat: poda del arbrat, cicatrització als arbres.
14:00 Dinar
17:00 Parlem del us de maquinaria i tecnologia. Us de la llenya com a
recurs energetic.

DIJOUS

9:00 Esmorçar
10:00 a final del dia: Supervivencia al bosc. Per grups o tots junts si
som pocs ens busquem la vida al bosc, busquem menjar, construim caus i
refugis i dormim al bosc.


DIVENDRES

9:00 Esmorçar
10:00 Introducció a la trepa d'arbres. Nussos, cordes i aparells. Técnicas
básiques de trepa.
12:00 Trepa i jocs als arbres
14:00 Dinar
Tarde: preparació Olimpiades Llenyataires. Práctiques de desenbrancat,
construcció de bancs de treball per trossejar, construccció de totems.


DISSABTE

9:00 Presentació i esmorçar
10:00 Fem els equips i expliquem les proves
11:00 El arboricidi: Cada equip ha de talar els 6 arbres de la seva zona i
netejar el troç de bosc. Desenbrancat i trossejat gran.
12:00 Troncorrelevos: Transport dels troncs a la zona d'astellat
13:00 Dinar lleuger
14:00 Picadillus circus: Trossejat petit i astellat.
15:00 Apilat creatiu de llenya
16:00 Trepalzines: Trepar per conseguir sorpreses penjades dels arbres
17:00 Consell bosquerols i berenar: Evaluaciem tots junts el treball
realitzat per els equips i decidim qui mereix el premi.
20:00 Entrega de premis
21:00 Sopar i festa llenyataire. Imprescindible camisa de cuadres.

 

Benvinguda a l'Espai Sideral!

[*Nautarkia: Govern dels Navegants]

Nautarkia* és un experiment lúdic d'interacció utòpica entre alienígenes i terrícoles, on pots trobar i gaudir d'un univers per a realitzar projectes, practicar la vida alien a la terra i indagar en nous experiments col.lectius. Nautarkia és un projecte en permanent assaig i construcció de l'Associació PELI.

 

Activitats obertes realitzades el 2011:

 

Masters de l'univers. Primera quinzena de setembre. Jornades per el desenvolupament de projectes i experiments analògics i digFreakisme pur!

Bosquerols. Del 16 al 20 d'octubre. Coneixement del bosc, recursos i tècniques, per a futurs neorurals, hehe.

Olimpiades llenyataires. Del 20 al 22 d'octubre. Jocs d'aprovisionament de la llenya per a l'hivern.

 

El cos a retalls. Del 6 al 8 de Maig. Aclimentació i la salut. Tallers de pa, cervesa, cuina, herbes, jocs i més.

EsplaiSideral. Del 21 i 22 de maig. Educació lliure a través de la convivència i la interacció amb la natura. Enfocada a famílies... extenses! AJORNADA!

 

Netarkia és l'eina virtual de coordinació.

Un gestor de continguts en xarxa per administrar, coordinar i informar de la logística i activitat diaria i temporal del projecte. És l'espai virtual dels aliens, on les constel.lacions coordinen les necessitats i tasques del projecte i les galàxies construeixen nous móns. Trobarem l'espai públic compartit Nautarkia 2011 i els diferents grups galàctics segons galàxies, constel.lacions, projectes i activitats que graviten en aquest torn de joc nautarkic de 2011. (En procés de construcció i volcat d'informació/continguts.)


La Cosmologia d'Espaisideral.org

Explica la definició general i extensa d'aquest experiment / joc que és Nautarkia. Hi ha descrita la idea del projecte des de la perspectiva holística a les diferents regles de joc, el transcurs de la història de l'experiència, els perquès i intencions universals. Si vols conèixer el projecte, pots començar indagant aquesta part. (Es troba en la versió BetaTest2010)


Galeria gràfica

Trobaràs les imatges i fotografies del transcurs del projecte.